Op zoek naar een partner?

Elke maand actueel: relatievorming, dating en relatiebemiddeling

Wilt u graag meer weten over relatievorming, dating en relatiebemiddeling? Lees dan: maandblad 'Op zoek naar een partner?': sinds 1995 in Nederland de enige onafhankelijke informatiebron. Vraag -gratis en vrijblijvend- het nummer van deze maand aan. U ontvangt dit blad per e-mail.
'Op zoek naar een partner?' vermeldt nuttige informatie over relatievorming, dating en relatiebemiddeling. Ook bevat het blad informatie over coaching en over relatiebemiddeling in Vlaanderen.
Bovendien vele leestips: een groot aantal waardevolle boeken over dating en relatiebemiddeling en boeken die van belang kunnen zijn voor eenieder die al dan niet bewust een partner zoekt.
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Lees dan 'Op zoek naar een partner?'.

E-mail: mail@relatiebureaus.info of s.wierda@home.nl 
Postadres: Obrechtstraat 229, 8031 AR Zwolle.

Hebt u een vraag die u graag beantwoord wilt zien op deze website? Mail deze dan naar een van de twee bovengenoemde e-mail adressen.

Zijn datingsites concurrenten van relatiebureaus?
Antwoord: niet rechtstreeks en slechts in beperkte mate. De meeste datingsites zijn feitelijk een eigentijdse versie van de aloude contactadvertenties in de zaterdagkrant - deze advertenties bestaan overigens nog steeds. Vele dagbladen hebben de afgelopen jaren -om lucratieve redenen-een datingsite in de armen gesloten. Zo heeft De Telegraaf eind 2005 Relatieplanet overgenomen dat actief is in Nederland en Vlaanderen; De Telegraaf prijst sindsdien in vele advertentiekolommen op opvallende wijze deze datingsite aan. In NRC/Handelsblad, de Volkskrant, Trouw en Het Parool + in diverse tijdschriften is de afgelopen jaren datingsite Parship volop de gelegenheid geboden grote advertenties te plaatsen. Het gevolg van deze commerciele samenwerking van datingsites met dagbladen is wel dat de animo om contactadvertenties te plaatsen in de zaterdagkranten fors is afgenomen. Ook diverse relatiebureaus hebben er moeite mee met kostbare advertenties te moeten concurreren met de giganten Relatieplanet en Parship. De dagbladen zijn er hierdoor debet aan dat ze een substantieel bedrag aan advertentie-inkomsten mislopen van zowel contactadvertenties als relatiebureaus. Maar bieden datingsites wel altijd de kwaliteit die men verwacht? Een onderzoek bij een grote datingsite bracht aan het licht dat de helft van de ingeschreven mannen in werkelijkheid getrouwd blijkt te zijn. Dit geeft te denken... Het toont aan dat zo'n datingsite voor menigeen slechts een avontuurlijk aardigheidje is - niet meer en niet minder. Daarentegen is het bij een gerenommeerd relatiebureau ondenkbaar dat er zelfs maar 1 gehuwde man staat ingeschreven. Bij een serieus werkend relatiebureau gaat het om de kwaliteit, niet om de kwantiteit.

Datingsite Lexa meldt dat bij haar 1,4 miljoen Nederlandse singles staan ingeschreven. Relatieplanet vermeldt 2,8 miljoen 'members' in Nederland en Belgie. Staan er werkelijk zoveel mensen bij datingsites ingeschreven?
Antwoord: datingsites stellen de zaken graag rooskleuriger voor dan ze in werkelijkheid zijn. Controle op de genoemde aantallen is erg moeilijk. In 2008 is het toch gelukt in een bepaald geval de waarheid boven tafel te krijgen. Datingsite Parship beweerde in advertenties dat het in Belgiƫ 80.000 leden heeft. Omdat een concurrerende Belgische datingsite vermoedde dat een 0 teveel werd genoemd (8.000 leek waarschijnlijker dan 80.000), is een rechtszaak aangespannen. De rechter heeft Parship vervolgens veroordeeld wegens misleidende reclame en gemaand het werkelijke aantal leden te vermelden op de eigen website. Dat heeft Parship toen gedaan: het waren er 5267. De negatieve publiciteit hierover deed Parship geen goed: in februari 2009 stond de teller op de Parship-website op 4734. In juli 2009 was het gedaald tot 3832, minder dan 5% van 80.000. Overigens: inmiddels is deze 'teller' verdwenen.
Veel meer over hoe het met Parship gaat (t/m 2013) is te lezen op de website van datingsite Tesamen:
https://www.tesamen.org/apart/apart.asp?id=procedure-datingsite-parship